II Forum Pracuj w kulturze

Kompetencje przyszłości, perspektywy na rynku pracy, rekrutacja w kulturze – to tylko niektóre z zagadnień omawianych podczas II Forum Pracuj w Kulturze, zorganizowanego przez Narodowe Centrum Kultury i Akademickie Centrum Kultury i Mediów UMCS Chatka Żaka w dniach 10 i 11 czerwca 2021 r. Druga edycja Forum – pierwszej w Polsce inicjatywy podejmującej kompleksowo temat pracy w kulturze, a także łączącej profesjonalistów i praktyków oraz ludzi poszukających pracy w tym sektorze – odbyła  się w trybie hybrydowym: stacjonarnie i online.

Forum Pracuj w Kulturze jest przedsięwzięciem, które zostało zainicjowane rok temu przez Narodowe Centrum Kultury w odpowiedzi na potrzeby osób poszukujących zatrudnienia w kulturze, jak również instytucji i organizacji z tego sektora. Udział w Forum to doskonała okazja do poszerzenia wiedzy, wymiany doświadczeń oraz prezentacji dobrych praktyk w zakresie zdobywania zatrudnienia, pozyskiwania pracowników i zarządzania personelem w sposób przemyślany i skuteczny.

Pełna informacja prasowa jest dostępna do pobrania poniżej.